vineri, 23 martie 2012

Ce este Power Point!???

"Este o componentă a Microsoft Office specializată în crearea, memorarea şi prezentarea de diapozitive electronice.
Este ideal pentru liste simple şi pentru exprimarea concisă a unor puncte de vedere sau pentru variantele electronice ale unor broşuri şi pliante."
WOW....e un program cu ajutoru caruia se poate realiza o groaza de chestii utile. Nu iti trebuie decat imaginatie, timp si rabdare.
Mai jos e un link unde vei gasi un curs despre acest program!

Teme atestat








  • fluturi
  • mamifere marine
  • centrale nucleare
  • Delta Dunarii
  • Muntii Carpati
  • agentie de turism
  • sistemul solar
  • firma prestari servicii
  • animale de companie
  • dezastre naturale
  • civilizatiile antice
  • Marea Piramida
  • Cele 7 minuni ale lumii
  • megastructuri
  • magazin online care sa ofere spre vanzare diverse produse-imbracaminte/accesorii/electrocasnice/materiale de constructii etc

marți, 20 martie 2012

Picture Codes

Replace URLHERE with your favorite picture URL
http://html-color-codes.info/

Image with Border
Replace COLOR with color code

Image with Background
Replace COLOR with color code

vineri, 16 martie 2012

4.Prezentarea temei


miercuri, 14 martie 2012

Reguli in PowerPoint

  1.  Volumul de text inclus în prezentare este redus. Prezentarea trebuie sa contina doar ideile principale, remarcabile pe care doriti sa le ilustrati. Eventualele explicatii suplimentare care sunt necesare trebuie sa fie sustinute verbal.
  2. Efectele de animatie si de tranzitie utilizate trebuie sa accentueze ideile principale, nu sa distraga atentia publicului. Aceste afirmatii sunt valabile si pentru efectele de sunet. 
  3. Ritmul de prezentare trebuie adaptat la context. 
  4. Evita un titlu prea lung si nu scrie orice idee pozitionata pe centru pentru ca devine obositor de citit.
  5. În coltul din dreapta jos al fiecarui cadru ar trebui sa existe eticheta ta sau a proiectului pe care îl prezinti.(numele site sau o imagine reprezentativa pentru proiectu tau) 

marți, 6 martie 2012

Link-uri


Free background templates for PowerPoint 2007

Template PowerPoint

Free PowerPoint Templates and Backgrounds for presentations http://www.powerpointstyles.com/
Pagina in lucru

sâmbătă, 3 martie 2012

Accesarea aplicatiei

Accesarea aplicaţiei
1. dublu clic pe icon-ul  Microsoft PowerPoint de pe desktop.
2. Clic pe butonul Start→ Programs→  Microsoft PowerPoint
Principiile care stau la baza proiectării unei prezentări diferă de cele care guvernează proiectarea altor documente (documente Word, documente HTML sau manuale electronice).

Crearea unei noi prezentări 

La lansarea în execuţie a aplicaţiei  PowerPoint apare pe ecran o fereastră pentru crearea unei noi prezentări.  
O prezentare PowerPoint este constituită dintr-o succesiune de pagini denumite slide-uri. Vizualizarea unei rezentări (denumită slide-show) constă în vizualizarea (rularea), în ordine, a slide-urilor ce constituie rezentarea. 
Editarea şi formatarea textului într-o prezentare PowerPoint se face respectând regulile de tehnoredactare unoscute. Informaţiile astfel prezentate sunt atractive şi sunt percepute şi reţinute mult mai uşor. Prezentările feră un aspect profesional şi pot fi actualizate rapid. Pentru vizualizarea prezentării se poate utiliza monitorul sau ideo-proiectorul. 

Deschiderea unei prezentări existente 

Pentru a deschide o prezentare existentă, puteţi selecta butonul Open din fereastra care apare la lansarea în execuţie a aplicaţiei  PowerPoint sau puteţi selecta opţiunea  Open din meniul File (Ctrl+O). Va apărea pe ecran o fereastră de dialog în care trebuie să specificaţi fişierul care conţine prezentarea pe care doriţi să o deschideţi. 

Salvarea unei prezentări 

Salvarea unei prezentări se poate realiza în mai multe feluri, în funcţie de modul în care dorim să o utilizăm ulterior. Ca şi în cazul altor documente, la prima salvare utilizăm opţiunea Save as din meniul File, caz în care trebuie să specificăm numele şi locaţia în care dorim să salvăm prezentarea. Salvările curente, care nu implică redenumirea sau mutarea prezentării se realizează cu opţiunea Save din meniul File (Ctrl+S). 
La salvarea unei prezentări cu  Save as putem alege unul din cele două formate specifice aplicaţiei PowerPoint:    
  • Presentation (fişier cu extensia ppt)    
  • PowerPoint Show (fişier cu extensia pps) 
Diferenţa dintre cele două formate constă în modul în care va fi deschisă ulterior prezentarea: 
– la acţionarea printr-un dublu-clic pe icon-ul unui fişier ppt se va lansa în execuţie aplicaţia  PowerPoint şi va fi încărcată prezentarea în fereastra aplicaţiei. Dupăîncărcare, prezentarea poate fi editată sau doar vizualizată. 
– la acţionarea printr-un dublu-clic pe icon-ul unui fişier pps, va rula prezentarea în mod  full-screen (fără a fi încărcată în prealabil într-o fereastră PowerPoint), la terminarea prezentării, părăsindu-se automat PowerPoint-ul
Pagina in lucru