marți, 2 iunie 2009

Cost atestat


Portofoliu rebuie sa fie in dublu exemplar! Si atestatu (site)trebuie sa fie pe 2 CD; O copie ramane la profi si una laexaminator sau ceva de genu!!!In plus daca sunt 2 examinatori doar nu vreti sa se chinuie sa se uite amandoi pe acceasi dosar! Portofoliul o sa aiba in medie 25 de pagini,pe care dak le printati acasa color in dublu exemplar ramaneti fara tus! Daca insa optati pentru un centru care se ocupa cu asa ceva trebuie sa stiti cateva preturi!

  • printat A4 color intre 0.8-1 Leu pagina
  • 4 X Coperta plastic transparent 1 leu buc
  • 2 X Spirale plastic pentru indosariere 8-1 Leu buc

------------------------------------------------------------------------------------------------

50 Ron 2 portofoliu- 25 pagini si asta fara manopera si restul taxelor percepute de cei care se ocupa cu asa ceva!

Recomand folia si spiralele sa le cumparati voi separat de la librarie ca sa evitati preturile lor "ridicate".

Evitati sa folositi hartie colorata! Culorile din pozele voastre nu o sa iasa prea ok.Cel mai bine se vede pe un fundal alb! Arata mai elegant si mai bine ingrijit!

luni, 25 mai 2009

Template pentru site tau!


        Daca vrei sa fi inventiv iti poti creea singur un template original, si care sigur va impresiona profesorii care s-au saturat sa vada de-a lungul anilor aceeasi "tema". Evident pentru asta in mod sigur o sa ai nevoie de multa rabdare, si multe ore pierdute. NU prea se merita! Cel mai bine este sa-ti alegi un templete de pe net free si sa iti ocupi timpul cu imbunatatirea lui!
Cateva Site-uri unde poti gasi o gama larga de templete care pot fi adaptate aproape la orice tema!

duminică, 24 mai 2009

Subiecte atestat 2009

  • Baze de date
  • Programare intensiv
  • Programare neintensiv
  • Microsoft Word /Excel

download subiecte atestat

Subicte bac 2009

Modul de desfasurare a atestatului la informatica

M E T O D O L O G I A
de organizare şi desfăşurare a examenului pentru obţinerea: atestatului profesional de către absolvenţii claselor de matematicăinformatică,
intensiv informatică.

joi, 30 aprilie 2009

6.Bibliografie

Exemplu!www.animalplanet.ro
http://en.wikipedia.org/wiki/Felidae
http://www.4animale.com/feline.htm
http://www.e-referate.ro/referate/Marile_feline2005-03-18.html
http://www.zooland.ro/arhiva/feline+haioase/1_inscriere_utilizator.html

http://en.wikipedia.org/wiki/HTML
http://ro.wikipedia.org/wiki/Website

Totul despre HTML editura Teora

si toate link-urile si cartile din care "se presupune" ca te-ai inspirat!

5.Cuprins

3.Notiuni teoretice

 SGML şi HTML
 Marcajele HTML- Clasificare
 Primii paşi
 Structura unui document HTML 
 Culoarea
 Familia fontului
 Mãrimea fontului
 Grosimea unui font
 Linii orizontale
 Imagini- Adresa URL a unei imagini
 Chenarul şi dimensionarea unei imagini
 Alinierea unei imagini
 Alinierea textului in jurul imaginii

Cam aceasta ar fi structura!Astea sunt temele pe care trebuie sa le atingeti!Toata informatia se gaseste aici

Aveti grija ca scrisul sa nu fie mic!Recomandat de 14 si nu mai mic de 12!Atentie si la alegerea fontului;optati mai bine pentru fonturi clasice precum Arial,Times New Roman...etc

2.Argument

"Am ales tema Feline din pasiunea mea pentru aceste animale excepţionale de pradã. Sunt unice, având niste caracteristici uimitore. Puţini oameni au ocazia sa i-a contact direct cu felinele mari.Construirea unui site cu acestã temã mi s-a pãrut cea mai buna modalitatea de exploatare a acestei pasiuni. Având in vedere diversitatea acestei specii, numãrul mare de feline si frumuseţea acestor animale, mi-a permis realizarea acestui site care conţine informaţii numeroase despre aceastã specie, dar şi o “galerie foto” prezentã in toate paginile site-ului.Fiecare paginã are un background diferit ceea ce mi-a permis utilizarea unui numãr foarte mare de imagini. Astfel vizitatorul site-ului are ocazia sã citescã şi sã şi vadã in acelaşi timp şi imagini cu animalele despre care citeşte."
Cred ca este suficient! Asta a fost argumentul meu! in functie de subiect si de imaginatie poti scrie si 2 pagini. Sa Nu Uit! Diacritice! fara nu se poate! la link-uri utile gasesti site-uri care transforma repede textul!

De ce programe avem nevoie!


Sunt o multime de programe cu ajutorul caruia se poate realiza un site! Pe langa un html editor mai este nevoie si de un program de editat poze, cu ajutorul caruia puteti modifica pozele ce urmeaza sa apara in site sau sa creeati benere,butoane.etc

O lista cu programe:

  •  Adobe Dreamweaver CS4
  • Adobe Photoshop
  • Ulead PhotoImpact
  • Microsoft Office FrontPage
  • Picasa
  • Paint

Portofoliu

Portofoliu reprezinta un "dosar" care pe langa notiuni introductive(teorie) va contine si "explicarea" proiectului. Mai exact fiecare pagina a site-ului trebuie luata si analizata,explicat ce cum si in ce fel s-a realizat.
Structura portofoliu:
  1. Prima pagina(coperta) acesta contine:titlu(titlu sau tema site-ului),nume elev,nume profesor,liceu ,an(2009).de preferat sa contina si o imagine reprezentativa pentru site sau chiar o imagine a unei pagini din site.
  2. Argument-ufff aici e urata treaba -trebuie "argumentata" tema site-ului,si in continutul acestei pagini trebuie sa se gaseasca raspunsul la urmatoarele intrebari:"de ce ai ales acesta tema?","care este tema site-ului?","ce informatii ofera site-ul?"...
  3. Teoria- notiuni teoretice,pe care le gasiti aici
  4. Prezentarea temei! unde fiecare pagina trebuie analizata si explicata!CU IMAGINI din site si chiar din programul cu care lucrati ex( Adobe Dreamweaver)
  5. Cod Sursa-cateva pagini cu cod sursa al site-ului (intre 2 si 4 pagini)
  6. Cuprins
  7. Bibliografie-link-uri,denumire de carti de unde ati luat sau se presupune ca ati luat toate informatiile:atat ce se afla la teorie cat si in realizarea site-ului(ex:ati facut un site despre fluturi puneti linkul site-ului de unde ati gasit informatia despre fluturi)

Ce este HTML

        Unul din primele elemente fundamentale ale WWW ( World Wide Web ) este HTML ( Hypertext Markup Language ), care descrie formatul primar in care documentele sint distribuite si vazute pe Web. Multe din trasaturile lui, cum ar fi independenta fata de platforma, structurarea formatarii si legaturile hipertext, fac din el un foarte bun format pentru documentele Internet si Web.
         Primele specificatiile de baza ale Web-ului au fost HTML, HTTP si URL.
HTML a fost dezvoltat initial de Tim Berners-Lee la CERN in 1989. HTML a fost vazut ca o posibilitate pentru fizicienii care utilizeaza computere diferite si schimbe intre ei informatie utilizind Internetul. Erau prin urmare necesare citeva trasaturi : independenta de platforma, posibilitati hypertext si structurarea documentelor.Independenta de platforma inseamna ca un document poate fi afisat in mod asemanator de computere diferite ( deci cu fonte, grafica si culori diferite ), lucru vital pentru o audienta atit de variata.
Descarca TOT