luni, 21 ianuarie 2013

Baze de Date. FoxPro

O bază de date, uneori numită şi "bancă de date", reprezintă o modalitate de stocare a unor informaţii şi date pe un suport extern (un dispozitiv de stocare), cu posibilitatea regăsirii rapide a acestora.

De obicei o bază de date este memorată într-unul sau mai multe fişiere. Bazele de date sunt manipulate cu ajutorul sistemelor de gestiune a bazelor de date.

Cel mai răspândit tip de baze de date este cel relaţional, în care datele sunt memorate în tabele. Pe lânga tabele, o bază de date relaţională mai poate conţine: indecşi, proceduri stocate, declanșatori, utilizatori şi grupuri de utilizatori, tipuri de date, mecanisme de securitate şi de gestiune a tranzacţiilor etc. Alte tipuri de baze de date sunt modelul ierarhic, modelul orientat pe obiecte şi, mai nou, modelul XML.
FoxPro este un text pe bază de procedural orientate spre limbaj de programare şi DBMS, iniţial publicat de Fox Software-ul, iar mai târziu de către Microsoft, pentru MS-DOS, MS Windows, Apple Macintosh, şi UNIX.

Deşi FoxPro este un sistem de gestiune a bazei de date (DBMS) şi n-are suport relaţiile între mese, nu este considerat un sistem de gestiune a bazei de date relationale (RDBMS), lipsit de tranzacţionale de prelucrare.

Rezultatul final, publicat de eliberare FoxPro a fost de 2,6, după care numele a fost schimbat în Visual FoxPro.

Deşi nu mai sunt vândute sau sprijinite de către Microsoft, nu există încă un rol activ la nivel mondial comunitate de utilizatori şi programatori FoxPro. FoxPro 2.6 pentru UNIX (FPU26) a fost instalat cu succes chiar şi pe Linux şi FreeBSD folosind Intel binar Compatibilitate Standard (ibcs 2) sprijin bibliotecă.


http://microsoftvisualfoxpro.blogspot.com/ 

2 comentarii:

 1. Bună Ziua
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 2. FoxPro become useful tool in operational system of my first company. It is being utilized in Operation and Accounting. Too bad that Microsoft stopped updating it.

  RăspundețiȘtergere